Language
destinations

Villach

Dél-osztrák farsangi város

Fedezze fel Villach

Karintia második legnagyobb városa, amely a Drau folyó partján helyezkedik el, és történelmileg jelentős összeköttetési pont az Alpok és Dél-Ausztria között. Bár annyira nem festői szépségű város, Villach egy életteli, élhető város, ahol minden évben a televízió közvetíti a farsangi ünneplést. Római kori gyökerei is vannak: egykori neve Santicum. A hely egy tökéletes kiindulási pont is, ahonnan elindulhat felfedezni a csodálatos Alpok-Adria területét, ahol számos síközpont található.

Látványosságok

Múzeumok

Ha szeretne többet megtudni Villach történelméről, mindenképpen látogassa meg a Museum Der Stadt Villachot (Villach Városi Múzeum). Ez a múzeum bemutatja a helyi történelmet, a középkori művészetet és a régészetet, és alkalmanként különleges kiállításoknak ad otthont.

A Relief Von Kärnten egy hatalmas domborzati modell Karintiáról. Schillerparkban található, délre az Óvárostól. Ha megtekinti a régió modelljét, akkor biztosan fel szeretné majd fedezni azt valódi méretében is.

Az autók rajongói kedvelni fogják a Villachi Automobil Múzeumot. A várostól 3 km-re található múzeum a közúti autók sztárjaira koncentrál (BMW Isetta, Fiat Topolino és több mint 200 további modell). A vonatállomásról induló 5179-es busszal elutazhat Zauchen városába (Bundestrasse megállóig), ha meg szeretné tekinteni a kollekciót.

Vallási nevezetességek

Villach több szép régi templomnak ad otthont, de az egyik legimpozánsabb a Szent Kereszt templom. Ez a korallrózsaszín épület a 18. században épült, és népszerű a fotózás szerelmeseinek körében. A templom gyönyörű belső terét lenyűgöző freskók díszítik a boltívek között, melyeket az 1960-as években adtak hozzá.

A Szent Jakab plébániatemplom egy háromhajós gótikus templom. A gyönyörű barokk oltár a beltér fénypontja a hatalmas gótikus feszülettel és Szent Kristóf óriási barokk freskójával. A legrégebbi műemlékek között található az 1555-ben, kőből készült szószék, és az 1464-ben készült gótikus stallum és keresztvíztartó. Mássza meg a templomtornyot, hogy hihetetlen kilátásban részesüljön a városra.

A Szent Márton plébániatemplomot (a barokk főoltárával és a rajta lévő késő gótikus Madonnával) és a szokatlan, háromszintes homlokzattal rendelkező Szent Kereszt plébániatemplomot is érdemes megemlíteni, és megnézni.

Várak és állatkertek

Az Ossiacher See és Villach között lévő Burg Landskron vár romjai adnak otthont egy lenyűgöző, 40 perces sólyombemutatónak, az Adler Flugschaunak. Itt található az Affenberg állatkert is, amely remek alkalmat kínál, hogy kikapcsolódjon a családdal, egy informatív idegenvezetés keretén belül. Itt többet megtudhat a majmokról és az ellátásukról, és megpróbálhat kommunikálni is velük.

Látogasson el a Rosegg állatkertbe, és tekintsen meg számos egzotikus és a háziállatot, majd használja ki a szórakozási lehetőségeket, mint a labirintust és a kalandparkot.

A Finkelstein várat is érdemes felfedezni. Ez egy 12. századi vár, ami a közeli Faaki-tóra nyújt kilátást. A nagyrészt romokban lévő régi erőd festői hátteret kölcsönöz a Burgarena számára, ami egy gyönyörű amfiteátrum, ahol koncertek és színházi előadások kerülnek megrendezésre.

Tavak

A Faaki-tó Mittagskogel lábánál található, csupán 7 km-re Villach városától. A tó említésre méltó a kristálytiszta, türkizkék vize miatt, amit a Gail folyó vezet el. A motorcsónakok ki vannak tiltva a tóról, így a tó tökéletes helyszín a kajakozásra, kenuzásra, horgászatra, vitorlázásra és szörfözésre. Próbálja ki a tó körüli népszerű tevékenységeket, például a lovaglást, hegymászást, kerékpározást és gyalogtúrázást, vagy sütkérezzen a parton egy forró nyári napon.

Az Ossiach tó egy másik vízi helyszín, amit érdemes meglátogatni. A tó csupán 10 kilométerre található Villach városától északkeletre, és erdős domboldalakkal, hegycsúcsokkal van körbevéve. A tó régóta népszerű nyaralóhely. Evezzen, vízisízzen, vitorlásozzon vagy szörfözzön a tavon, vagy egyszerűen fedezze fel a környező területet gyalog vagy kerékpárral. Látogasson el számos érdekes faluba, és kóstoljon meg néhány pazar ételt, amíg ott van.

Események

Ha tudni szeretné, hogy milyen madarak élnek Villach közelében, akkor feltétlenül menjen el madárlesre a Moor-réten. A rövid túra során elhalad majd egy kilátótorony mellett, úgyhogy ha teheti, akkor mindenképpen másszon fel rá, és nézzen szét. Egy kis szerencsével a ritka jégmadarakat is megpillanthatja.

Legjobb vendéglők

If you want to try something local, you can go to Romantik Restaurant Post – the restaurant serves well-prepared regional specialties in a cosy and intimate atmosphere. If you want something more international, make sure to go to Stern. Its specialty is steak which you get by filling out a menu sheet.

Legjobb szálláshelyek

Villach számos különféle szállást kínál – Önnek csak el kell döntenie, hogy hogyan szeretné eltölteni az éjszakáit a városban.

Hostel

Villach központjától 10 perc sétára található a Jugend- und Familiengästehaus, ami egyszerűen berendezett szobákat kínál. Reggeli és félpanzió érhető el itt, és felár ellenében a szauna is használható.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A HOSTELEKRŐL

Panzió reggelivel

A Pension Popotnik nevű hely Maria Gail község központjában található, 3 km-re Villach központjától, 15 perces autóútra a Gerlitz síközponttól, és 5 perces autóútra a Faaki-tótól. Ingyenes Wi-Fi és privát parkolási lehetőség is biztosítva van.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A PANZIÓKRÓL

Hotel

A Goldenes Lamm hotel közvetlenül Villach központjában, a főtéren található.  Ingyenes parkolást és Wi-Fi elérést kínál az egész épületben.

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A HOTELEKRŐL

Közlekedési lehetőségek

Villach csupán 30 percre van autóval (vagy egy óra vasúttal) a klagenfurti repülőtértől. Mivel ez egy kisváros, gyalog is könnyen eljut bárhová, vagy bérelhet kerékpárt. Taxik is találhatók a vonatállomás közelében, valamint a város központjában is. Busszal is utazhat. Egy út 2,10 euróba kerül, de vehet napi bérletet is, aminek 4,8 euró az ára, vagy heti bérletet, amit 14,50 euróért tud megvenni.

Bus routes from and to Villach

Útvonalak Megálló
From Villach to Ljubljana Villach – Bled – Ljubljana
From Ljubljana to Villach Ljubljana– Bled – Villach 
From Pula to Munich Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Umag to Munich Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Stuttgart to Ljubljana Stuttgart – Ulm – Augsburg – Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana
From Salzburg to Pula Salzburg  – Villach  –  Bled – LjubljanaTrieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Salzburg to Ljubljana Salzburg  – Villach  –  Bled – Ljubljana
From Pula to Salzburg Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled – Villach  – Salzburg
Pulából Frankfurtba Pula –Rovinj – Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana– Bled – Villach – Salzburg –Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim –  Frankfurt Airport – Frankfurt
From Poreč to Munich Poreč – Novigrad – Umag – GP Kaštel (border crossing) – Trieste – Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich
From Munich to Umag Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag
From Munich to Pula Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
From Munich to Poreč Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana – Trieste– GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč
From Munich to Ljubljana Munich – Salzburg – Villach – Bled – Ljubljana 
From Ljubljana to Stuttgart Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg – Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart
From Ljubljana to Slazburg Ljubljana – Bled – Villach – Salzburg
From Ljubljana to Munich Ljubljana– Bled – Villach – Salzburg –Munich
Ljubljanából Frankfurtba Ljubljana Bled – Villach – Salzburg – Munich – Augsburg – Ulm – Stuttgart – Karlsruhe – Mannheim –  Frankfurt Airport – Frankfurt
Frankfurtból Pulába Frankfurt –  Frankfurt Airport – Mannheim – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg –  Munich –  Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana – Trieste – GP Kaštel (border crossing)  – Umag – Novigrad – Poreč – Rovinj – Pula
Frankfurtból Ljubljanába Frankfurt –  Frankfurt Airport – Mannheim – Karlsruhe – Stuttgart – Ulm – Augsburg –  Munich –  Salzburg  – Villach –  Bled – Ljubljana