Language
airports

Ljubljana (LJU) Repülőtér és transzferek

Fedezze fel Ljubljana (LJU) Repülőtér és transzferek

A ljubljanai repülőtér Ljubljanától mintegy 20 km-re északra található. A korábban Brnik Repülőtér néven ismert reptér a Joze Pucnik Repülőtér nevet kapta, egy kortárs szlovén államférfiről.

Válasszon heti több mint 260 járat közül, 27 európai reptérre, melyeket 12 légitársaság biztosít.

Buszjáratok Ljubljana repülőterére

Útvonalak Utazási idő
Ljubljana (buszállomás) – Ljubljana Repülőtér – Ljubljana (buszállomás) 40 perc

Késéssel érintett járat a Ljubljana Repülőtéren?

A járatok bármely reptéren késhetnek vagy változhatnak, ez alól a Ljubljana Repülőtér sem kivétel. Általában nem tud mit tenni a transzferrel ilyen esetekben. A hívóközpontunk mindig elérhető a +386 1 431 7777 számon, és segítünk Önnek eljutni haza vagy a hotelébe.

Ha a repülőtéren ragadt, és vár az induló járatára, akkor tekintse meg az elérhető létesítményeket az interaktív térképen, hogy megtudja, merre van a legközelebbi kávézó, üzlet vagy a reptéri jegyiroda, ahol segítenek a tájékozódásban.

A repülőtéren

Létesítmények

A Ljubljana Repülőtér beszállócsarnokába lépve találhat egy kávézót, ahol croissant-t, szendvicset és pizzát vehet, és még utoljára kipróbálhatja a híres szlovén “gibanica” süteményt, vagy a csapolt Union sört. Egy szuvenírbolt, pénzváltóhely, étterem, önkiszolgáló étterem és egy bár is megtalálható itt.

A nemzetközi zónában vámmentes üzleteket is találhat, ahol különböző alkoholos italokat, helyi és külföldi borokat, dohánytermékeket, kozmetikumokat, stb. vásárolhat. A business osztályon utazó utasok jogosultak az önkiszolgáló bár (az italok és a harapnivalók ingyenesek), továbbá szlovén és külföldi újságok, TV, telefon, fax, internet és az indulásról szóló naprakész információt jelző képernyők használatára.

Biztonság

Bár az európai reptéri biztonsági szolgálat lehet, hogy nem olyan szigorú, mint az amerikai, az ellenőrzéseket el kell végezni, így javasolt időben megérkezni a reptérre, hogy anélkül át tudjon menni a szükséges ellenőrzéseken, hogy azon aggódna, hogy lekési a járatát.

Mikor kell érkezni

Amennyiben a Ljubljana Repülőtérről induló nemzetközi járattal utazik, akkor a járat indulása előtt legalább  2 órával  érkezzen meg az utasfelvételhez. Az utasfelvétel az indulás előtt 20 perccel befejeződik.

Legfontosabb elérhetőségek

Telefon: +386 (0)4 20 61 000

Utasinformációk: +386 (0)4 20 61 981

E-mail-cím: info@lju-airport.si

Gyakran ismételt kérdések

Megvehetem a Nomago InterCity járművezetőjétől a Ljubljana Repülőtérre szóló jegyemet?

Vehet jegyet közvetlenül a járművezetőtől is, azonban vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy a transzferbusz tele lesz, ilyen helyzetben pedig a járművezető nem tud jegyet adni Önnek. Ezért erősen ajánlott előre megvenni a jegyét és lefoglalni az ülését. Letöltheti a Nomago mobilalkalmazást is, és megveheti a jegyeit ott is, hogy ne kelljen kinyomtatnia és magánál tartania azokat (csak legyen feltöltve a telefonja, mielőtt felszállna).

Mi történik, ha törölve lett egy olyan repülőjárat, amihez már megvettem a transzferbuszra szóló menetjegyeket?

Lehetséges, hogy a légitársasága vagy az utasbiztosítása megtéríti a menetjegye árát. Kérjük, lépjen kapcsolatba velük, hogy megtudja, hogy fedezi-e ezt a biztosítás.

A repülőtérre szeretnék menni, hogy elérjem a járatomat. Milyen transzfert válasszak?

Olyan busszal kell mennie, ami legalább 2,5 órával a járata indulása előtt odaér a repülőtérre. Ha ilyen busszal megy, akkor minden lehetséges késés esetén is 2 órával a járat indulása előtt odaér a repülőtérre.

Más kérdésem vagy problémám van a transzferemmel kapcsolatban.

Ha bármilyen egyéb kérdése merülne fel, akkor ne habozzon felhívni az ügyfélszolgálatunkat a +386 1 431 7777 számon, mi pedig mindent megteszünk, hogy választ adhassunk vagy segíthessünk Önnek.